Berit Aicha

Berit Aicha
Photo: Indrek Arula

Thursday, January 29, 2015

Müstika Tantsustuudio Kõhutantsu Teooriatunnid by Berit Aicha Vill

 Millist muusikat kõhutantsuks kasutada?  Kuidas eristada erinevaid lugusid? Kui palju erinevaid stiile üldse kõhutantsus on? Kes on kuulsaimad tantsijad? Kõike seda ja veel rohkemgi võiks ja peaks oskama vastata ühele huvitatud kõhutantsuõpilasele tema õpetaja.

Internetis on palju põnevat materjali, mis aga alati ei ole kättesaadav või leitav, on võõrkeeles või ei tule õpilane lihtsalt ise selle peale, et selliseid materjale lugema hakata. Küll aga on oluline, et kõhutantsuga tegelejad tutvuksid ka selle tantsu päritolumaa/piirkonna kulutuuritaustaga, tunneksid kõhutantsu sõnavara, oskaksid eristada stiile ning tunda ära tähtsaimad muusikud/ lood.

Lisaks tavatreeningule ongi Müstika Tantsustuudio kõhutantsuprogrammis ette nähtud ka teooriatunnid. Allpool on ära toodud tasemete kaupa teemad, mida me tundides puudutame:

Algajad ( 0-1 aasta õppinud): Kõhutantsutehnika jagunemine, ülevaade erinevatest kõhutantsustiilidest, kõhutantsu ajalugu ja kujunemine, kuulsaimad tantsijad läbi aegade, Araabia Folktantsud, araabia muusikainstrumendid vol 1
Praktiline osa: kõhutantsukostüümi valmistamine vol 1, lavameigi töötuba vol 1.

Keskmised(1-3 aastat õppinud): Mahmoud Reda tehnika ja tantsud, muusikainstrumendid vol 2, araabia rütmid vol 1,
 Praktiline osa: kõhutantsukostüümi valmistamine vol 2, lavameigi töötuba vol 2

Edasijõudnud ( 2 või enam aastat õppinud): araabia rütmid vol2, orientalistika, muusikastiilide eristamine,  - klassikud, Tarab, sissejuhatus araabia keelde, muusikainstrumentide eristamine kõla järgi, dialektide eristamine kõla järgi, kuulsaimad lood.
Praktiline osa: kõhutantsukostüümi valmistamine vol 3, lavameigi töötuba vol 3.

Artistikoolitus( neile, kes on huvitatud kõhutantsuga tegelemisest kui elukutsest või ülimalt huvitatud ja motiveeritud harrastajad): portfoolio koostamine, kuidas koostada oma isiklikku esinemisprogrammi, kust saada muusikat, kuidas lõigata muusikat, sissejuhatus araabia keelde, ülevaade erinevatest kõhutantsustiilidest, koreograafiate tegemine – erinevad meetodid, improvisatsiooniõpetus – teooria ja praktika, esineja välimus - reeglid ja nipid!) + Lavakogemus - teoorias ja praktikas. Publiku animatsioon.

 

TELLI KURSUS: Kõiki neid teemasid on võimalik tellida nii eratundide kui rühmakursuste näol nii ühele inimesele kui ka grupile nii Tallinnas kui väljaspool. Hind kokkuleppel.
 Huvi korral võta julgesti ühendust: berit@mystika.ee või tel. 5245629. 


No comments: